Samenwerking

De Netherlands Academy of Technology and Innovation onderhoudt betrekkingen met nationale wetenschappelijke, technologische onderwijs- en belangenorganisaties, waaronder de KNAW, KIVI, KNAW, NWO, de Adviesraad voor het Wetenschaps-,Technologie- en Innovatiebeleid (AWTI), HBO-Raad, VSNU en VNO-NCW,.

Buitenland
In Nederland fungeert de Academy als het internationale aanspreekpunt voor de buitenlandse Academies of Engineering verenigd in de International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences CAETS, en voor Europa in Euro-CASE, de European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering.

In 1993 is AcTI toegetreden tot de International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences (CAETS), een raad van de 26 meest gerenommeerde academies of engineering in de wereld. CAETS wordt secretarieel ondersteund door de USA National Academy of Engineering, Washington D.C.

In Europees verband is de Academy mede-oprichter van de European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering (Euro-CASE). Deze onafhankelijke organisatie zetelt in Parijs en adviseert de Europese Unie over technisch-wetenschappelijk en toegepast onderzoek en technische ontwikkeling. Academies of Engineering en verwante organisaties uit de EU landen en de EFTA zijn in Euro-CASE vertegenwoordigd.