Internationaal

 • CAETS, International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences, zet techniek in om regeringen te helpen klimaatdoelstellingen te halen
  AcTI onderschrijft met vele internationale academies of Engineering de visie van CAETS op de klimaatuitdaging. Er moet prioriteit worden gegeven aan gecoördineerde steun en omvangrijke investeringen om de beschikbare technologieën onmiddellijk in te zetten, in plaats van uitsluitend te vertrouwen op toekomstige doorbraken op onderzoeksgebied en “magische oplossingen”. Lees hier meer over in onderstaande statement.
 • Euro-CASE Annual Conference 2021
  Euro-CASE Annual conference 2021 De jaarlijkse Euro-CASE conferentie vindt dit jaar plaats op 25-26 november. Sluit je aan bij ons en de ingenieur- en technologie academies uit heel Europa als we samen onderzoeken hoe we beter kunnen bouwen.
 • CAETS 2021 Communicatieprijs – Innovaties met hoog potentieel
  CAETS 2021 Communicatieprijs – Innovaties met hoog potentieel De CAETS-communicatieprijs voor innovatie met hoog potentieel is bedoeld om een technische doorbraak te tonen die het potentieel heeft om de wereld ten goede te veranderen. De prijs staat open voor jonge De inaugurele CAETS-communicatieprijs voor innovaties met een hoog potentieel gaat naar de heer Kaz Vermeer uit Nederland. De video van de heer Vermeer beschrijft het probleem van het vroegtijdig voorspellen van oogstopbrengsten, zodat distributeurs de beschikbaarheid van producten kunnen voorspellen en zo aanzienlijke verspilling kunnen voorkomen.
 • CAETS Communication Prizes 2021, kandidaten onder winnaars van ASC
  Kaz Vermeer en zijn team van VanBoven gaan meedingen voor de eerste plaats in de competitie van High Potential Innovations van CAETS. VanBoven kan met data en drones via accurate oogstvoorspellingen, van verse groenten als broccoli, zorgen dat vraag en aanbod bij elkaar komen en bijvoorbeeld transport veel efficiënter – en dus goedkoper – gebeurt. De bekendmaking winnaars per categorie zal gehouden worden op 19 september’21 tijdens CAETS 2021 jaarvergadering in Buenos Aires, Argentinië. Zie hieronder de 7 presentatie video’s van de winnaars van de Academic Startupo Competition waaruit VanBoven is geselecteerd door de AcTI Buitenland Commissie om mee te dingen aan de CAES Communication Prize Innovaties met hoog potetieel 2021. Categorie High Potential Innovations Dit betreft 7 videos, te bekijken of te downloaden via deze twee links: https://starsound.stackstorage.com/s/CfDG6UCJwsZvKZTD https://starsound.stackstorage.com/s/IMKYYOZFLqP0AZis Wachtwoord 34085
 • Rapport l’Académie royale de Belgique online
  De Académie royale de Belgique heeft het rapport ‘On sharing knowledge and fostering ‘open science” gepubliceerd. Dit rapport bevat reflecties over disseminatie van kennis via grote internationale conferenties, wetenschappelijke tijdschriften, en via vrije en snelle communicatie tussen onderzoekers en innovators in de context van het verkleinen van de klimaat-voetprint.