Doe mee aan de Academic Startup Competition 2022

AcTI organiseert dit jaar, in samenwerking met Techleap, UNL en NFU, de 3e editie van de Academic Startup Competition.

Ben jij een academische startup en wil je kans maken op een uniek programma, promotie, een deskundig en behulpzaam netwerk, en een op maat gemaakte reis naar de Verenigde Staten naar de hub die voor jou het meest relevant is? Schrijf je dan uiterlijk 15 augustus 2022 in.

Het proces voor de deelnemers ziet er als volgt uit:

 1. Registratie van de startup als je voldoet aan de criteria:
  • Een academische startup met de ambitie en potentie om de komende 5 jaar disruptief te zijn en internationaal op te schalen.
  • Een succesvolle overdracht vanuit bèta/techniek ontwikkeld aan een Nederlandse Universiteit, Universitair Medisch Centrum, KNAW, NWO-instituut of TO2.
  • Maximaal 5 jaar in oprichting
  • Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Aanwezig op beide programmadagen
 2. Aanmelding van de startup: aanleveren van aanvullende informatie met betrekking tot propositie, ambitie, teamsamenstelling, etc – van 1 juni t/m 15 augustus 2022.
 3. Selectie van 20 startups: op basis van ‘scientific novelty’ en ‘toepasbaarheid en impact potentieel’ worden door experts en ervaren academische ondernemers 20 startups geselecteerd – 1 september 2022.
 4. Programmadag 1– De top 20 startups worden voorbereid op het finale event met pitch trainingen en coaching sessies in de 2e/3e week van september – locatie nader te bepalen.
 5. Programmadag 2– Het finale event vindt plaats in de 1e week van oktober, waarbij 10 winnaars worden geselecteerd – locatie nader te bepalen.
 6. Virtuele voorbereiding op de reis naar de Verenigde Staten voor de 10 winnende startups met behulp van coaches in zowel Nederland als de Verenigde Staten.
 7. De reis naar de Verenigde Staten is gepland van 9-19 november en bestaat uit een generiek deel naar Silicon Valley en een specifiek deel relevant voor de individuele startup.

Lees hier meer over de competitie.