De 10 meest veelbelovende academische startups van Nederland

Op 4 oktober jl. zijn in de Rotterdam Science Tower de 10 winnaars van de Academic Startup Competition bekendgemaakt. Tijdens de bekendmaking kwamen TargED biopharmaceuticals, Time-travelling Milkman, Carbyon, Quix Quantum, Mantispectra, Sensip-dx, Exit071, Cellcius, Pharmi en ImcoMet als winnaars uit de bus.

Een jury bestaande uit voorzitter Anne-Wil Lucas (directeur Kenniscentrum Twente), Saskia Lavrijssen (Professor of Economic Regulation & Market Governance of Network Industries Tilburg Universiteit), Linda Dijkshoorn (Founder & CEO EV Biotech), Rudy Dijkstra (CEO Acquaint), Paulien Herder (Decaan TU Delft), Jacquelien Scherpen (Captain of Science bij High Tech Systems and Materials Top Sector), Dennis Schipper (CEO Demcon) en Olivier Tardieu (Investor) beoordeelden 20 finalisten op ondernemerschap en valorisatieniveau.

De 10 winnaars gaan als meest veelbelovende academische startups van Nederland in november 2022 op handelsmissie naar de VS met het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Deze hoofdprijs is de optimale manier om het Nederlandse en Amerikaanse startup-ecosysteem, die tot de meest innovatieve van de wereld behoren, met elkaar te verbinden.

De Academic Startup Competition is een instrument van het Nederlandse valorisatie ecosysteem dat een podium biedt aan academische startups uit alle vakgebieden en die hun oorsprong hebben in de wetenschap. gelinkt zijn aan de academische wereld. Via de competitie krijgen academische startups nationale en internationale erkenning voor de innovatieve oplossingen die zij bieden voor wereldwijde uitdagingen. Als jaarlijks hoogtepunt komen bij de Grand Finale professionals van universiteiten, hogescholen, wetenschapscentra en ondernemers en beleidsmakers samen.

De Academic Startup Competition 2022 is mede mogelijk gemaakt door Universiteiten van Nederland (UNL), de Nederlandse Academie voor Technologie en Innovatie (AcTI), Techleap, De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), het Erasmus Universiteit Rotterdam, THRIVE Institute en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat.