CAETS Communication Prizes 2021, kandidaten onder winnaars van ASC

CAETS, International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences is een wereldkoepel van Academies of Engineering, onafhankelijk, non politiek, non gouvernementeel, thans 31 aangesloten academies, waarvan 16 uit Europa.
De Communication Pizes 2021 van CAETS hebben tot doelstelling om technologische wetenschappers en ingenieurs over de hele wereld aan te moedigen om effectief en op een eenvoudige en boeiende manier te communiceren met een breed publiek, met de nadruk op jongeren en studenten.

Via een concurrerende selectie uit korte video’s waarin het maatschappelijk belang wordt uitgelegd van technologische doorbraken en technische successen, met als doel:
-studenten te inspireren om een loopbaan in engineering en technische wetenschappen te volgen
-het grote publiek voor te lichten over de impact die techniek en technische wetenschappen hebben op hun leven en toekomst
Twee categorieën
-Succesverhalen over techniek . Open voor de fellows van academies die lid zijn van CAETS. De winnende inzending moet heeft duidelijk de succesvolle identificatie van en een bewezen oplossing voor een probleem communiceren, waarbij het resultaat ten goede komt aan de economie of de maatschappij, hetzij nationaal of internationaal.
-Innovaties met hoog potentieel . Open voor universitaire/tertiaire studenten of jonge wetenschappers/ingenieurs met minder dan 10 jaar werkervaring. De winnende inzending heeft met succes een op bewijsmateriaal gebaseerde oplossing geïdentificeerd en gevalideerd die in de loop van de tijd kan worden bewezen, waarbij het resultaat van ten goede komt aan de economie of de samenleving, nationaal of internationaal.
AcTI’s Buitenland commissie heeft binnen de categorie Innovaties met hoog potentieel, de videoclip over VanBoven gekozen uit de tien Academic Startup Competition winnaars voor de Communications Prize van CAETS. Zoals bekend is de Academic Startup Competition een initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU), Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Techleap.nl, en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met de verkiezing onder de beste startups benadrukken de organisatoren het belang van valorisatie als een van de kerntaken van de wetenschap.

Kaz Vermeer en zijn team van VanBoven gaan meedingen voor de eerste plaats in de competitie van High Potential Innovations van CAETS. VanBoven kan met data en drones via accurate oogstvoorspellingen, van verse groenten als broccoli, zorgen dat vraag en aanbod bij elkaar komen en bijvoorbeeld transport veel efficiënter – en dus goedkoper – gebeurt. De bekendmaking winnaars per categorie zal gehouden worden op 19 september’21 tijdens CAETS 2021 jaarvergadering in Buenos Aires, Argentinië.
Zie hieronder de 7 presentatie video’s van de winnaars van de Academic Startupo Competition waaruit VanBoven is geselecteerd door de AcTI Buitenland Commissie om mee te dingen aan de CAES Communication Prize Innovaties met hoog potetieel 2021.
Categorie High Potential Innovations
Dit betreft 7 videos, te bekijken of te downloaden via deze twee links (copy in Google):
https://starsound.stackstorage.com/s/CfDG6UCJwsZvKZTD
https://starsound.stackstorage.com/s/IMKYYOZFLqP0AZis
Wachtwoord 34085

De overige 3 video’s van de ASC winnaars volgen binnenkort.