CAETS 2021 Communicatieprijs – Innovaties met hoog potentieel

Winnaar
Naam: Dhr. Kaz Vermeer (VanBoven, Nederland)
Titel: Oogstvoorspelling in het open veld

Beoordeling
De CAETS-communicatieprijs voor innovatie met hoog potentieel is bedoeld om een technische doorbraak te tonen die het potentieel heeft om de wereld ten goede te veranderen. De prijs staat open voor jonge De inaugurele CAETS-communicatieprijs voor innovaties met een hoog potentieel gaat naar de heer Kaz Vermeer uit Nederland. De video van de heer Vermeer beschrijft het probleem van het vroegtijdig voorspellen van oogstopbrengsten, zodat distributeurs de beschikbaarheid van producten kunnen voorspellen en zo aanzienlijke verspilling kunnen voorkomen.
In de video van de heer Vermeer wordt beschreven hoe drones kunnen worden gebruikt om gewassen visueel in kaart te brengen en automatisch de groeistatus van gewassen te detecteren. Waar voorheen de opbrengst van gewassen slechts een dag van tevoren nauwkeurig kon worden voorspeld, kan met het systeem van de heer Vermeer tot 2 weken voor de pluk een nauwkeurige voorspelling worden gedaan.
Het systeem van de heer Vermeer wordt al – binnen 1 jaar na ontwikkeling – gebruikt door 40% van de broccolitelers in Nederland en wordt uitgebreid naar andere landen.
Ik feliciteer de heer Vermeer met zijn uitstekende prestatie en het videoverhaal waarin hij dit beschrijft.onderzoekers die een doorbraak hebben gerealiseerd die nog niet de tijd heeft gehad om zijn succes te bewijzen, maar die een grote belofte inhoudt.

Het judicium van de CAETS Communications Committee, gevolgd door de winnende video van Kaz Vermeer