CAETS 2021 Communicatieprijs – Beoordeling Innovatie met hoog potentieel VanBoven

Het judicium van de CAETS Communications Committee, gevolgd door de winnende video van Kaz Vermeer.

AcTI is zeer trots op de voorgedragen kandidaat Kaz Vermeer, die naast deze CAETS Communication Prize al eerder winnaar was van de Academic Startup Competition Prize 2021 in Nederland.

De CAETS-communicatieprijs voor ‘High Potential Innovations’ is bedoeld om een technische doorbraak te tonen die de potentie heeft om de wereld ten goede te veranderen. De prijs staat open voor jonge onderzoekers die een doorbraak hebben bewerkstelligd maar nog niet de tijd hebben gehad om hun succes te bewijzen, maar  wel veelbelovend zijn. De inaugurele CAETS-communicatieprijs voor innovaties met een hoog potentieel gaat in 2021 naar de heer Kaz Vermeer uit Nederland. De video van de heer Vermeer beschrijft het probleem van het vroegtijdig voorspellen van oogstopbrengsten, zodat distributeurs de beschikbaarheid van producten kunnen voorspellen en zo aanzienlijke verspilling kunnen voorkomen.

In de video van de heer Vermeer wordt beschreven hoe drones kunnen worden gebruikt om gewassen visueel in kaart te brengen en automatisch de groeistatus van gewassen te detecteren. Waar voorheen de opbrengst van gewassen slechts een dag van tevoren nauwkeurig kon worden voorspeld, kan met het systeem van de heer Vermeer tot 2 weken voor de pluk een nauwkeurige voorspelling worden gedaan.

Het systeem van de heer Vermeer wordt al – binnen 1 jaar na ontwikkeling – gebruikt door 40% van de broccolitelers in Nederland en wordt uitgebreid naar andere landen.

AcTI feliciteert de heer Vermeer met zijn uitstekende prestatie en het videoverhaal waarin hij dit beschrijft. Kaz Vermeer is een onderzoeker die een doorbraak heeft gerealiseerd en die nog de tijd moet krijgen om zijn succes te bewijzen, maar veelbelovend is.