Afscheid eerste groep AcTI Jonge Innovators 2018-2020

AcTI nam op donderdag 19 november j.l. afscheid van de Jonge Innovators Jochem Bossenbroek van ttopstart, Verdi food, Bunyavax, Bouke Broeren van voormalig Momala, Martijn Cox van Xeltis, Wim van Hoeve van Tide Microfluids, Jan Peter     Larsen van Sense Health, Wang Long Li van Tinybots, Niels van Stralen van ChainCraft, Eline Vrijland van Hybridize, bij het Thuja Venture Capital team (haar eerste startup Nightbalance heeft ze verkocht) en Paul Vulto van Mimetas

Deze groep stond aan de wieg van de start van het AcTI programma Jonge Innovators in maart 2018.  AcTI was toen al overtuigd dat jonge innovatieve ondernemers en jonge high potentials uit het innovatieve bedrijfsleven ( “jonge innovatoren”) actiever in de relevante netwerken zouden moeten opereren om voor nog meer dynamiek te zorgen, met name om meer ideeën naar de markt te brengen. Het gaat hier niet om de “start-ups”, maar om succesvolle innovatoren die daadwerkelijk voor “scale-ups” zorgen.

Vanuit AcTI’s missie: door toepassing van onderzoek en wetenschap (vooral technologie) innovaties sneller naar de samenleving te brengen, zag en ziet AcTI het potentieel van deze Jonge Innovatoren. En door haar netwerk met andere instituten, zoals KNAW (aan daaraan gelieerd De Jonge Akademie) kan deze nieuwe generatie bijdragen aan de maatschappelijke discussie op nationaal en internationaal c.q. Europees beleid.

Het afscheid had tevens tot doel om samen met de volledige groep Jonge Innovators (over de jaren 2018-2022) en de commissie het huidige Jonge Innovators programma te evalueren

De Commissie Jonge Innovatoren  bestaande uit: Hans Schikan (vz), Jorrit Kuipers, Jos Nelissen en Dennis Schipper brengt op basis van de evaluatie advies uit aan het AcTI bestuur ter verbetering van het programma Jonge Innovators.