AcTI draagt, op aanvraag van NWO, Spinoza- en Stevinpremie kandidaten 2021 voor

De raad van bestuur van NWO heeft Margrethe Jonkman, voorzitter van AcTI uitgenodigd om op persoonlijke titel ten hoogste twee onderzoekers (of teams van twee of drie personen) voor te dragen die naar AcTI’s oordeel in aanmerking komen voor de Stevin- en Spinozapremie 2021.

NWO kent sinds 2018 de Stevin- en sinds 1995 de Spinozapremie toe aan (teams van) onderzoekers die een hoogstaande prestatie hebben geleverd voor de maatschappelijke impact van hun onderzoek en/of wetenschappelijke resultaten. De kennisbenutting moet aantoonbaar hebben geleid tot innovatieve toepassingen in de praktijk, waarbij de onderzoeker en/of team zelf een doorslaggevende rol hebben gespeeld. Jaarlijks worden twee Stevin- en Spinozapremies toegekend ter waarde van 2,5 miljoen euro elk.

Kandidaten die belangrijke prestaties gerealiseerd hebben in de toepassing van onderzoeksresultaten zullen eerder voor een Stevinpremie worden voorgedragen en kandidaten voor een Spinozapremie hebben voornamelijk uitzonderlijke wetenschappelijke resultaten gerealiseerd.